BreinGrepen

U hebt schade aan uw hersenen door een beroerte, een ongeluk, een hartstilstand of een hersentumor. Misschien bent u nog aan het revalideren, misschien bent u al gedeeltelijk opgeknapt en gaat u weer door met uw leven. Maar ineens merkt u dat het niet zo soepel gaat. U vergeet bijvoorbeeld veel, u kunt zich niet goed concentreren of u reageert langzamer op vragen. Dat zijn onzichtbare gevolgen van hersenletsel.

U kunt bij ons het programma BreinGrepen volgen. Het is speciaal voor mensen met niet aangeboren hersenletsel die na hun revalidatie nog of weer nieuwe problemen ervaren op cognitief gebied. 

BreinGrepen is een combinatie van cognitieve revalidatietherapie en assertiviteitstraining. In het programma leert u: 

  • de mogelijkheden en de grenzen van uw aandacht, concentratie, geheugen en problemen oplossen. Ook leert u wat u kunt doen om ze optimaal in te zetten.
  • hoe u voor uzelf opkomt en grenzen aangeeft naar mensen om u heen
  • over de gevolgen van hersenletsel en hoe ze te accepteren. Met de groep wisselt u ervaringen uit.

U krijgt opdrachten mee voor thuis of op het werk. In de praktijk leert u het meest.

Het programma van BreinGrepen bestaat uit 15 bijeenkomsten van 2,5 uur. Dit is inclusief een pauze van een half uur. De bijeenkomsten zijn 1 x per week, 15 weken lang. 

Halverwege het programma is er een bijeenkomst voor partners. Hoe ervaren zij de veranderingen en hoe gaan ze ermee om? 6 weken na de laatste bijeenkomst komen we nog eens bij elkaar. We horen dan graag hoe het met jullie gaat. Een mooie gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren.