Orgaanlijden

U heeft lang in het ziekenhuis gelegen voor een levertransplantatie. Of de nieren zuiverden uw bloed niet meer goed. Een orgaan deed z’n werk niet meer. 

Nu zijn de medische behandelingen achter de rug, maar u merkt dat u nog last hebt van de ziekte of de behandelingen. Of u bent verzwakt door de tijd in het ziekenhuis of zelfs de intensive care. U vindt het lastig om uw leven weer op te pakken.

Soms is er na de behandeling in het ziekenhuis meer nodig om weer uw kracht terug te vinden en vertrouwen te krijgen in uw eigen lichaam. De revalidatiearts bespreekt al vroeg in de behandeling of u in aanmerking komt voor revalidatie bij Adelante.

Advies u niet bij Adelante revalideert

Als u niet naar Adelante hoeft voor revalidatie, dan adviseren wij de therapeuten die u ondersteunen bij uw revalidatie. Denk bijvoorbeeld aan uw eigen fysiotherapeut.

Komt u wel naar Adelante om te revalideren, dan is dat klinisch (opname) of poliklinisch (u komt vanuit thuis naar Adelante voor dagbehandeling).

De revalidatie start met een intakegesprek met de revalidatiearts en de verpleging. De arts doet het medisch onderzoek en bespreekt de hulpvraag met u. Daarna heeft u een gesprek met enkele teamleden die u straks gaan behandelen. Om het behandelprogramma zo goed mogelijk op u af te stemmen, doen we ook een aantal metingen.

Behandeling

We zorgen ervoor dat u een nieuw evenwicht vindt in inspanning en ontspanning. U leert uw mogelijkheden kennen én uw grenzen. Zodat u straks weer actief in het leven staat. We werken aan uw lichamelijke kracht én aan de emotionele verwerking van de ziekte: verbeteren van de conditie door fysieke training. We kijken ook naar uw cognitieve functies zoals aandacht, concentratie, geheugen en het oplossen van problemen. We hebben aandacht voor somberheid of angsten die ontstaan door de ziekte.

We ondersteunen bij het zo zelfstandig mogelijk worden in uw zelfverzorging. U begint weer met de taken in het huishouden, u pakt uw hobby’s weer op en we brengen mogelijkheden voor werk in kaart.

Digitale zorg

Digitale zorg is enorm in opmars. Ook bij Adelante bieden we de mogelijkheid een aantal afspraken en therapieën van thuis uit te kunnen doen. U kunt bijvoorbeeld beeldbellen met uw revalidatiearts of behandelaar. Via het Adelante Oefenportaal kunt u op ieder gewenst moment van de dag oefeningen doen en informatie inzien.

Lees hier meer.

Behandelteam

Tijdens uw revalidatieperiode bij Adelante zijn meerdere disciplines bij uw behandeling betrokken. Uw persoonlijk behandelteam staat onder leiding van een revalidatiearts die in sommige gevallen terzijde gestaan wordt door een verpleegkundig specialist of physician assitant. Wie verder deel uitmaakt van het team is afhankelijk van uw zorgvraag. Dat zal altijd een fysiotherapeut en een ergotherapeut zijn, maar daarnaast kunnen ook een verpleegkundige, een maatschappelijk werker, een psycholoog, een bewegingsagoog, een cognitief revalidatietherapeut of logopedist deel uitmaken van uw behandelteam, Op basis van uw hulpvragen zullen de behandelaren u betrokken en intensief begeleiden bij het bereiken van uw doelstellingen. Samen met uw behandelteam werkt u aan uw eigen herstel.