Kanker

U bent behandeld voor kanker. Hoewel de behandeling afgerond is, kunt u nog steeds te maken hebben met gevolgen van de ziekte of behandelingen. Gevolgen die het voor u moeilijk maken om een nieuw evenwicht in uw leven te vinden. 

Soms is er na behandeling door de oncoloog meer nodig om weer uw kracht terug te vinden en vertrouwen te krijgen in uw eigen lichaam. De revalidatiearts kan dan met u kijken of u in aanmerking komt voor oncologische revalidatie bij Adelante. 

Advies

Als blijkt dat uw hulpvraag niet passend is voor een revalidatie traject bij Adelante dan kunnen we met u meekijken naar een passende therapeut bij u in de buurt. Dat kan bijvoorbeeld een fysiotherapeut zijn, of een ergotherapeut. 

Behandeling

Moeite met bewegen, vermoeidheid, slaapproblemen, concentratieproblemen, pijn, somberheid, angsten, moeite om weer te beginnen met werken. Het zijn slechts enkele van de problemen die het lastig maken om weer verder te gaan met uw leven.

In ons programma richten we ons zowel op uw fysieke, als op uw emotionele klachten. Zo kunt u weer met kracht en vertrouwen het leven en de toekomst tegemoet.

U kunt werken aan verschillende doelen:

  • verbeteren van uw conditie en bewegen door fysieke training
  • herstellen van vermoeidheid
  • mogelijkheden leren kennen op het gebied van cognitieve functies zoals aandacht, concentratie, geheugen en het oplossen van problemen
  • werken aan somberheid of angsten die zijn ontstaan door de ziekte
  • meer informatie over voeding of iets veranderen
  • weer aan het werk gaan

Vanuit de visie ‘haal het beste uit jezelf’, zoeken we met u naar uw mogelijkheden om op eigen kracht te blijven deelnemen aan de samenleving. We zijn benieuwd naar uw ervaringen en wat de veranderingen in uw leven en gezondheid voor u betekenen. Dat doen we met een interdisciplinair team van deskundigen.

Digitale zorg

Digitale zorg is enorm in opmars. Ook bij Adelante bieden we de mogelijkheid een aantal afspraken en therapieën van thuis uit te kunnen doen. U kunt bijvoorbeeld beeldbellen met uw revalidatiearts of behandelaar. Via het Adelante Oefenportaal kunt u op ieder gewenst moment van de dag oefeningen doen en informatie inzien.

Lees hier meer.

Behandelteam

Tijdens uw revalidatieperiode bij Adelante zijn meerdere disciplines bij uw behandeling betrokken. Uw persoonlijk behandelteam staat onder leiding van een revalidatiearts die in sommige gevallen terzijde gestaan wordt door een verpleegkundig specialist of physician assitant. Wie verder deel uitmaakt van het team is afhankelijk van uw zorgvraag. Dat zal altijd een fysiotherapeut en een ergotherapeut zijn, maar daarnaast kunnen ook een verpleegkundige, een maatschappelijk werker, een psycholoog, een bewegingsagoog, een cognitief revalidatietherapeut of logopedist deel uitmaken van uw behandelteam, Op basis van uw hulpvragen zullen de behandelaren u betrokken en intensief begeleiden bij het bereiken van uw doelstellingen. Samen met uw behandelteam werkt u aan uw eigen herstel.