Wouter Vints Livit Trofee 5

Wouter Vints (AIOS) ontvangt Livit Trofee

donderdag 28 september 2023

De Livit Trofee wordt jaarlijks uitgereikt op het voorjaarscongres van de Vereniging van Revalidatieartsen aan een AIOS revalidatiegeneeskunde of revalidatiearts die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt op wetenschappelijk terrein van de revalidatiegeneeskunde. Het doel van deze prijs is om de wetenschappelijke carrière van de prijswinnaar te stimuleren door erkenning van de onderscheidende kwaliteit van het verrichte onderzoek.

Dit jaar werd de prijs toegekend aan Wouter Vints, revalidatiearts in opleiding bij Adelante. Naast zijn opleiding werkt hij aan zijn promotieonderzoek waarvoor hij zelf een samenwerking heeft opgezet tussen de Lithuanian Sports University in Litouwen en de Universiteit Maastricht. Inmiddels heeft Wouter 12 wetenschappelijke publicaties op zijn naam, waarvan zeven als eerste auteur. Hij heeft op vier internationale congressen gepresenteerd, vier maal met een mondelinge presentatie en drie maal met een poster. Verder is Wouter medeoprichter en hoofdredacteur van 4abstracts PM&R, die samenvattingen van de beste wetenschappelijke artikelen op het gebied van revalidatie aan ongeveer 1000 abonnees doet toekomen.

Gezien het indrukwekkende wetenschappelijke CV van Wouter en zijn bevlogenheid als revalidatiearts in opleiding zijn we er trots op dat we zo’n getalenteerde collega in ons midden hebben!

Tijdens de vergadering van de medische staf ontving Wouter de Livit Trofee uit handen van Erik de Klerk, opleider revalidatiegeneeskunde.

Wouter Vints Livit Trofee